O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică investighează cazul nuntaşilor ajunşi la Urgenţe

ulei cbd autism studiu 2018

Potrivit doctorului Dragoş Luca din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, o echipă formată din specialiştii instituţiei judeţene investighează cazul celor 11 persoane ajunse la Urgenţe cu toxiinfecţie alimentară. Aceştia ar fi participat o nuntă ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Căminul Cultural din Şopotu Nou.

Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Uregenţe Reşiţa spune că la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului s-au prezentat, în ultimele două zile, aproximativ 60 de persoane, cu febră, dureri abdominale și scaune diareice, după ce au consumat împreună alimente din aceeași locație. „În urma consulturilor și a investigațiilor paraclinice, s-a stabilit diagnosticul de toxiinfecție alimentară. În prezent, din numărul total al pacienților ajunși în UPU cu toxiinfecție alimentară, 11 au rămas internați pe Secția Boli Infecțioase, restul urmând tratament la domiciliu”, a mai spus Bălan.

Preparatele consumate au fostpregătite în regim propriu, nefiind vorba de vreo firmă de catering. Unii dintre cei prezenţi la nuntă spun că nu îşi pot explica ce ar fi provocat toxiinfecţia alimentară, dar rezultatele specialiştilor ar trebui să scoată în cel mai scurt timp la iveală cauza acestui nefericit eveniment.