Proiectul „Aventura unui joc“ se apropie de final

copii desenând

Proiectul cofinanțat de Direcția Județeană de Tineret și Sport Caraș-Severin, „Aventura unui joc“, se apropie de final, asftel că mai sunt câteva zile în care copiii din cartiere mărginașe ale Reșiței – Mociur, Secu și Dealul Crucii – pot participa la atelierele organizate de vineri până duminică la Școala Gimnazială „Mihai Peia“

„Aventura unui joc“ a început în 2 septembrie la Reșița, în organizarea Fundației Humanitas Pro Deo Reșița, iar în data de 26 noiembrie fiind ultima zi de cursuri. Proiectul se adresează unui număr de 50 de copii și tineri din cartiere mărginașe ale Reșiței: Mociur, Secu și Dealul Crucii. Activitățile avute în vedere sunt ateliere de educație nonformală în domenii care nu sunt cuprinse în învățământul formal.

Activitățile sunt adaptate nevoilor și vârstei tinerilor și copiilor. Datorită caracterului social al atelierelor, copiii vor pleca mai încrezători în propriile abilități de comunicare, își vor face prieteni noi, vor deveni mai deschiși în relațiile pe care le au, vor învăța ce înseamnă îndeplinirea unei sarcini, cum să-și rezolve problemele cu care se confruntă într-un mod creativ și performant. Pentru copiii și tinerii este important să învețe să gândească liber, să își dezvolte un simț critic constructiv care să-i ajute să hotărască independent de ceilalți și să facă distincție între ce este bine și ce este rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − eight =