Banii stânși în urma concursului „AlerGând la pădure”, folosiți pentru proiectul „Pas cu pas“ al Fundației Humanitas Pro Deo

Banii stânși în urma concursului „AlerGând la pădure”, folosiți pentru proiectul „Pas cu pas“ al Fundației Humanitas Pro Deo

Peste 200 de împătimiți ai sportului au luat ieri startul la cea de a VII-a ediție a competiției cu strângere de fonduri „AlerGând la pădure”. Potrivit organizatorilor, Fundația Comunitară Banatul Montan în parteneriat cu Asociația Bike Attack din Reșița, ediția de anul aceasta a avut ca scop strângrea de fonduri pentru susținerea proiectul „Pas cu pas“ al Fundației Humanitas Pro Deo, destinat unei comunități de copii din municipiul Reșița – cartierul Câlnic.

Acest proiect propune intervenția într-o comunitate de copii romi din cartierul Câlnic din Reșița, formată din aproximativ 20 de copii cu vârste între 8-13 ani care au nivel de trai extrem de scăzut. Una din problemele cu care se confruntă acești copii este prezența unor cantități mari de deșeuri în cartierul  în care locuiesc, multe dintre aceste deșeuri  fiind depozitate chiar în locurile în care copiii își petrec timpul liber, punându-le astfel  sănătatea în pericol.

Mai mult decât atât, va fi organizat un spațiu de joacă în locul maidanului în care se depozitează în prezent gunoaiele, oferind astfel copiilor posibilitatea de a înțelege în mod direct conceptul de responsabilitate și felul în care acțiunile lor produc  anumite rezultate. Atelierele de educație ecologică și de reciclare creativă a obiectelor vechi se vor desfășura în cadrul scolii din cartier.

Fundatia Humanitas Pro Deo există în Reșița din anul 1994. Este organizație al cărei scop a fost și este de a interveni cu soluții în problemele identificate în mediul social. Preocuparea primordială este de a preveni, combate abandonul școlar în rândul copiilor din zonele defavorizate. O altă preocupare este de a preveni și combate delicvența juvenilă prin sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 16 =