Jurnaliștii cărășeni au „părăsit“ redacțiile pentru Humanitas Pro Deo

voluntari jurnalisti

Săptămâna Voluntariatului a debutat astăzi cu tradiționala acțiune în care jurnaliștii cărășeni au pregătit o masă caldă pentru tinerii beneficiari ai programului Asociației Humanitas Pro Deo. Redactori ai Banat TV, Radio Reșița, Reper24 și TVR, ajutaţi de Chef Sorin Minda, au gătit pentru 40 de copii defavorizați din cartierele Câlnic și Mociur ale Reșiței, un meniu ușor și pe placul tinerilor: crispy de pui cu cartofi prăjiți, limonadă, iar ca desert papanași.

Alături de jurnaliști au fost și tinerii voluntari de la Centrul Mansarda, îndrumați de Daniela Lupșan, care ne-a declarat: „După două ediții pe care le-am desfășurat cumva la limită din cauza pandemiei, în sfârșit suntem liberi și putem să zâmbim, ne vedem privirea unul altuia, mi se pare foarte fain și vă mulțumesc că ați răspuns prezent și deja fiecare se pricepe la câte ceva și de fiecare dată când ne întâlnim se vede că lucrăm pentru același scop, pentru același obiectiv”.

Președinta Humanitas Pro Deo, Floare Nica, cea care de ani de zile își dedică tot timpul tinerilor defavorizați din municipiul Reșița, a precizat: „Mă bucur că încă ne găsiți gazde bune și ne treceți pragul, și mă bucur că acest proiect continuă iar copiii au parte de el”.

Pentru cei mici, ziua s-a înceiat cu un curs de pictură organizat la Muzeul Banatului Montan Reșița, sub coordonarea artistului Dan Brici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

7 + 15 =