Pro România și adevărul despre majorarea alocației copiilor

ion mocioalca 1

Ion Mocioalcă, secretarul general al formațiunii condusă de Victor Ponta, consideră că atitudinea liberalilor în privința majorării alocațiilor de stat pentru copii este una duplicitară, în funcție de contextual politic în care se discută despre un astfel de subiect.

În sprijinul celor afirmate, Mocioalcă adduce în discuție un scurt istoric pe această temă.

„Noi, cei de la Pro România, le reamintim liberalilor că întotdeauna legile de majorare a alocațiilor pentru copii au fost aplicate indiferent de cine le-a inițiat și de cine se afla la Putere. De exemplu, în 2015, parlamentarii PNL au propus dublarea alocațiilor, Guvernul Ponta a fost de acord cu propunerea și, după ce aceasta a primit avizul președintelui Iohannis, s-au găsit banii necesari, chiar dacă aceștia nu fuseseră prevăzuți în bugetul de stat. La fel s-a întâmplat înaintea adoptării Bugetului de anul trecut și tot la propunerea PNL. PSD au votat împotrivă, cu toate acestea proiectul a trecut, iar președintele a promulgat legea, fără să fi existat bani la buget pentru așa ceva.

Acum, când au ajuns la Putere, liberalii nu au votat proiectul de majorare a alocațiilor, deși propunerea era a lor. Cu toate acestea, proiectul a trecut dar, culmea, de data aceasta nici președintele nu se mai grăbește să promulge legea“, ține să precizeze liderul Pro România.