Ion Mocioalcă despre Corina Creţu: „Este şi rămâne propunerea noastră pentru portofoliul de comisar european“

mocioalca si corina cretu

Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă spune că, în luna august, formaţiunea condusă de Victor Ponta i-a propus premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european pentru un nou mandat pe Corina Creţu, plecând de la ideea că, la experienţa dobândită până atunci, aceasta ar fi avut şanse mari să ocupe un nou portofoliu.

„Lucrurile n-au stat aşa, PSD considerând că Rovana Plumb ar fi avut mai multe şanse doar că, Bruxelles lucrurile n-au fost privite aşa cum ar fi vrut premierul Dăncilă, dovadă că propunerea de la Bucureşti a trezit suspiciuni la Comisia Europarlamentară. Am mers şi pe varianta Ramona Mănescu, pe atunci membru ALDE, însă nici această propunere nu a fost agreată de Viorica Dăncilă, în ciuda faptului că se ştia din start că Rovana Plumb era lipsită de şanse. Astăzi, Pro România reiterează şi susţine nominalizarea la funcţia de comisar european a Corinei Creţu, Ramonei Mănescu sau a Luminiţei Odobescu“, spune Ion Mocioalcă.

Luminiţa Odobescu este ambasadorul României la UE, desapre care s-a vorbit că a votat favorabil în cazul alegerii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.