Primarul Reşiţei: „Suntem minţiţi de trei ani că porneşte deponeul de la Lupac“

HALDINA 2

Deponeul de gunoi de la Lupac este precum Monostirea Argeşului unde lucrările nu se mai termină, deşi ele au început de aproape zece ani. Sătul de justificările şi neputinţa unora, primarul Reşiţei anunţă că îi va da în judecată pe vinovaţii din cauza lor primăria a cheltuit peste două milioane de euro pentru transportul gunoiului la 300 de km depărtare de casă.

„Împreună cu juriştii din primărie studiem acuma pe cine să dăm în judecată. Nu sunt procesoman, dar am cheltuit deja peste două milioane de euro în doi ani şi jumătate cu transportul gunoiului de la Reşiţa la Oradea.Cineva trebuie să suporte această cheltuială care nu a fost din vina noastră. Practic, suntem minţiţi de trei anică porneşte deponeul de la Lupac. Aici este vorba de oameni care nu vor să-şi asume şi nici să mişte lucrurile mai repede.“

Dacă îi va da în judecată pe aceşti „lazy people“, cum i-a numit primarul, primăria va cere două lucruri: despăgubiri şi ieşirea, printr-o hotărâre de instanţă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în care se află în prezent UAT-urile din judeţ.

„Dacă vom reuşi să ieşim din ADI Intercomunitar Deşeuri va fi ca o mană cerească pentru noi. Din gunoi se fac bani, în toate ţările civilizate din lume. Noi producem 1.500 de tone de gunoi pe lună, iar dacă se dau la o parte cartoanele, plasticul ori sticla se poate face o grămadă de bani, mai ales că se oferă subvenţii“, a mai spus Ioan Popa.