Primarul Reşiţei, despre cum ajung unii „maimuţoi“ în Guvernul României!

31 JAVIER

În cadrul unei conferinţe de presă, Ioan Popa, primarul Reşiţei, a fost întrebat dacă PNL Caraş-Severin va nominaliza pe cineva pentru a face parte din Guvernul României. Popa a recunoscut faptul că numărul voturilor obţinute în alegeri de către o organizaţie din teritoriu este foarte important şi că este nevoie să fie promovaţi în ministere oameni inteligenţi şi rezonabili, dar dacă nu ar exista aşa ceava, mai bine să nu se trimită, doar de dragul de a avea reprezentanţi la cel mai înalt nivel.

„Ar fi bine să promovăm oameni în Guvern dacă avem, dacă nu avem, mai bine să nu promitem. Dacă vă uitați ce se întâmplă în ultimii doi ani, cu faimosul Andrușcă de exemplu… S-a ajuns în situația în care niște maimuțoi au ajuns în Guvernul României, efectiv niște maimuțoi. Eu vă spun că au ajuns niște maimuțoi care habar nu au de capul lor! Asta e foarte trist pentru această țară, să aplici doar o regulă legată de câte voturi am adus. Putem ca noi la Caraş să avem cel mare procentaj din toată ţara, dar dacă nu avem un om inteligent, să recunoaştem şi să spunem «Da domnule, puneţi voi pe unul capabil», şi nu cum se întâmplă acuma, din păcate”, a precizat primarul Reşiţei.

Ioan Popa a dat un exemplu întâlnit în relaţia cu reprezentanţii unor ministere. „Eu am avut experiența tristă cu Asociația Municipiilor, când am transmis un mesaj primului ministru, viceprim-ministrulu Rovana Plumb și Ministrului Finanțelor. Le-am spus: «Dați-ne în administrare albiile de râuri în orașe, ca să putem să ne facem proiecte pe ele». Prima a sărit de fund în sus Rovana Plumb. A zis că trebuie să schimbăm Constituția, că în Constituție scrie că valorile subterane ale unei țări aparțin statului, adică apa în speță. I-am zis: «Doamnă, mie nu îmi trebuie apa dumitale, mi-o dai la intrare și ți-o dau la ieșire, mie îmi trebuie să administrez albia, cuva râului». Deci, femeia nici nu știa despre ce vorbește și e o femeie care a schimbat guverne și ministere, darămite un maimuțoi ca ăla care a zis că vrea să depoziteze curentul electric în niște pungi de gaze. Vă dați seama, oamenii ăștia sunt de pe altă planetă, sunt extratereștri!”, a explicat primarul Reşiţei.