175 de dosare depuse pentru „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Municipiul Reșița”

iluminatul public

Primăria Reșița a obținut fonduri în valoare de 4,5 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea iluminatului public din municipiu. Proiectul se află în implementare, fiind executat de firma locală EEI.

Ioan Popa, primarul Reșiței spune că ieri, 19 august, s-a deschis aplicația de finanțare în cadrul Programului privind creșterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public gestionat de către Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu. Banii fiind alocați pe principiul „primul venit – primul servit”, în primele 5 minute s-au depus 175 de dosare, iar în 10 minute fondurile au fost epuizate.

„Colegii noștri au reușit să depună în timp util documentația și să obțină finanțarea pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Municipiul Reșița”, proiect cu o valoare totală de 5.892.051,07 lei. Felicitări colegilor de la Direcția de Investiții și celor de la Biroul de Gospodărie pentru munca depusă ca acest proiect să obțină finanțarea necesară!“, a mai precizat edilul municipiului.

Proiectul include implementarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune ce va permite reduxerea costurilor de exploatare, reducerea consumului de energie electrică prin montarea pe stâlpii existenți a peste trei sute de corpuri de iluminat cu LED. Mai exact este vorba despre extinderea cu aproximativ 13 kilometri a rețelei de iluminat public pe străzile Ateneului, 400 de metri, Rodnei, 300 de metri, Ciucaș, 100 metri, Peleaga 1, 7 și 9, 260 de metri, Albăstrelelor 2A – 160 de metri, Caransebeșului (parcare Institut), 100 de m, Făgărașului, blocurile 20-28, Herculane 6 – 300 metri, Nedeea – 200 metri, Revoluția din Decembrie 4, Narcisei 2, Caen 2 și Caen 4, Gheorghe Șincai 1+3, Poptelecan 3,5 și Gh. Șincai 5, Galați 1, 4 plus parcare și Muncii 8, Aleea Galați 2 și 4, Muncii 5, 7, 8, Rarău 4 și 6, Rodnei 2 și Zarandului, Strada Sportului 2B-Comisariat, Drum centură, 4.600 de metri, Ion Chichere – 700 m, Roșu Cornel (Cartierul francez) – 600 metri, Cpt. Smaranda Ion, pe o porțiune de 2.000 de metri, Stradă fosta haldă de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + eight =