Primarul din Șopotu Nou și un diriginte de șantier, reținuți într-un dosar de luare de mită

dga1 e1644830163473

Păun Baba, primarul comunei Șopotu Nou, și Radu Constantin, diriginte de șantier, au fost reținuți ieri în urma unui flagrant realizat în parcarea Finanțelor Publice din Timișoara. Potrivit pressalert.ro, o mașină care ieșea din parcare a fost blocată de ofițerii de la DNA și DGA. Șoferul era Radu Constantin, angajat ca diriginte de șantier de primăria din Șopotu Nou, condusă de primarul PSD, Păun Baba. Când au percheziționat mașina, anchetatorii au găsit în portbagaj o mapă în care se afla un plic cu 38.000 lei.

Se pare că este vorba despre un contract din 2011, semnat de Primăria Șopotu Nou pentru realizarea unui drum, a unui cămin cultural, a canalizării și a unei stații de epurare.

„Primarul și dirigintele de șantier au pretins fiecare câte 5% din fiecare factură emisă de către constructor, fără șpagă nefiind semnată nicio situație de lucrări. De-a lungul timpului, primarul și dirigintele de șantier au primit materiale de construcții de peste 60.000 lei“, mai spun cei de la pressalert.ro.

Cei doi urmează să fie astăzi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =