Consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţilor Rurale Caraş-Severin, reţinut pentru luare de mită

arestat

Niagu Martin Ianas, consilier în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara. Inculpatul a fost reținut în dată de 25 noiembrie 2020 pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată faptul că există probe și date care conturează ilegalitatea inculpatului: „În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, inculpatul i-ar fi cerut unui agricultor 5.000 de euro, sumă care reprezenta ultima tranşă de plată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin proiectul Tănărul Fermier. În schimbul acelei sume de bani, inculpatul s-a angajat să deconteze ultima tranşă de 10.000 de euro, iar în caz contrar acesta va face demersuri ca proiectul să fie considerat neimplementat, ceea ce ar fi constrâns agricultorul să restituie toți banii primiți în cadrul proiectului. Ulterior, acesta ar fi diminuat pretenţiile la 3.350 de euro”.

În data de 24 noiembrie 2020, agricultorul i-a oferit inculpatului Niagu Martin Ianas suma de 15.000 de lei reprezentând decontul ultimei tranșe aferente proiectului finanțat din fonduri europene. În cadrul acestei împrejurări procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. “Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. La acțiunea de constatare a infracțiunii flagrante au participat și ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 12 =