Arest preventiv de 30 de zile pentru primarul din Șopotu Nou și dirigintele de șantier

arestataus

Tribunal Timiș a decis admiterea propunerii de arestare pentru Păun Baba, primarul din Șopotu Nou și Constantin Radu, dirigintelșe de șantier, reținuți la Timișoara pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara spun că există date și probe care conturează faptul că în perioada 2011 – iunie 2021, cei doi suspecți, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect “înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.

Concret, Baba Păun ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, suma totală de 90.000 lei, iar Constantin Radu, dirigintele de șantier, suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.

Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de suspecți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc. În același context, la data de 11 iunie 2021, dirigintele de șantier ar fi primit de la omul de afaceri suma de 38.000 de lei (reprezentând o tranșă din cei 98.000 lei menționați mai sus), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + nineteen =