Șapte persoane arestate preventiv în urma descinderilor de la centrul de vaccinare din Bocșa

justitie

Tribunalul Caraș-Severin a admis ieri propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, privind arestarea preventivă a inculpaţilor ROBECI ADRIAN, TRUICĂ ARSENIE-ADRIAN, GAGIA DUMITRU-GABRIEL, VITIAN MIRCEA-TODOR, VITIAN IONELA, POPOVICI-SECOȘAN ANDREI-FLAVIUS, GAGIA-HEGER SEBASTIAN-GEORG în dosarul nr. 637/P/2021, pe o durată de 30 zile, până la data de 16 martie 2022, inclusiv.

Cererile acestora formulate de inculpati, personal sau prin apărătorii aleşi, privind luarea unei măsuri mai blânde faţă de aceştia respectiv a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar au fost respinse.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin mai multe cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa, în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, în mod repetat, au simulat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă fără vinovăție într-un sistem informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare ROVACCINARE, fără drept și contrar realității, datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului Sars-Cov 2 cu serul Johnson & Johnson sau chiar Pfizer BioNTech, introducând în acest sens, fără drept, date necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv obținerea de către persoanele interesate a Adeverințelor de Vaccinare şi pe cale de consecință, libera circulație, accesul în societăți comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării la momentul revenirii în țară din zonele de risc epidemiologic.  Cetățeni interesați de obținerea Certificatului de Vaccinare  au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprise între 100-250 euro, pentru a nu-şi  îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb Adeverință de Vaccinare, document necesar eliberării Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde).

„În dosar, unitatea noastră a beneficiat de sprijinul  DGA- Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au adăugat reprezentanții cei din cadrul Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

1 thought on “Șapte persoane arestate preventiv în urma descinderilor de la centrul de vaccinare din Bocșa

  1. Bine DNA! Bravo! Ai terminat coruptii si intr-o pauza ai inceput sa-i iei si pe astia… Felicitari! Iti dai seama ce infractori periculosi astia!? Nu se compara cu traficantii de copii spre bordeluri sau cu copii spre clinici de prelevare de organe, aia mai pot sa astepte. Sau traficantii de orice din zona de granita. Sau cu politicienii care invart miliarde… sau mafiile de tot felul… Sunt mindru ca sunt de aceeasi natie cu voi! Pe astia sa-i bagati adanc la beci, sa nu mai vada lumina soarelui vreo suta de ani. Doamne ce pericol social ne-a fost dat sa evitam. Iti dai seama, mergeau astia pe la magazine si restaurante de parca ar fi avut voie. Mama-mama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 2 =