Primăria Reșița și Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului comandă audit pentru UCM Reșița

UCMR TOAMNA e1631778341130

Ieri, la Reșița, a avut loc o întâlnire între președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Cătălin Stancu, Ioan Popa, primarul Reșiței, și directorul general al societății UCM Reșița, Cosmin Ursoniu, cu privire la situația Uzinei Constructoare de Mașini.

Potrivit primarului, UCMR a depus un plan de reorganizare care trebuie aprobat de cei de la masa credală, adică Primăria Reșița, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și acționarul din Elveția, INET AG. „Noi am dorit să tranșăm lucrurile, să avem o poziție comună, și ne-am propus să aprobăm acest plan de reorganizare chiar dacă el presupune diminuarea creanțelor“, a declarat Popa.

În acest plan, administratorul a solicitat diminuarea creanțelor astfel încât să poată fi salvată uzina. „Pentru a nu fi acuzați de cei de la Curtea de Conturi că diminuăm sumele pe care UCMR-ul le are de plată la statul român, am hotărât să comandăm și noi și AVAS-ul câte un audit cu o companie agreată la nivel național“, a mai spus edilul municipiului. Scopul ar fi ca cele două controale să scoată în evidență care ar fi cel mai bun scenariu pentru uzina reșițeană, fie falimentul, fie planul de reorganizare.

Mai mult decât atât, Ioan Popa a precizat că reprezentanții Hidroelectrica au comandat și ei un audit și și-au manifestat interesul pentru absorbția UCMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 4 =