Artiștii cărășeni, puși la treabă de Romeo Dunca

Artiștii cărășeni, puși la treabă de Romeo Dunca

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, în urma unei discuții recente cu angajații Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Caraș-Severin, a luat decizia ca săptămânal să fie organizate spectacole gratuite în comunitățile din județ.

„De la o instituție cu un total de 19 angajați, dintre care nouă artiști, care a avut în ultimul an un buget de 294.000 euro, din care 253.000 doar salarii, îmi doresc o activitate mult mai susținută. Trebuie să ne mândrim că avem colaboratori de renume, artiști vocali și instrumentiști recunoscuți pentru talentul lor, iar aceștia trebuie să fie conștienți că au obligația de a împărtăși cu fiecare cetățean al acestui județ talentul cu care au fost înzestrați. Am convenit cu echipa managerială ca o dată pe săptămână să organizeze în colaborare cu câte o primărie un spectacol artistic gratuit, astfel încât pe parcursul unui an artiștii noștri să ajungă în majoritatea comunităților din Caraș-Severin“, a declarat Dunca.

În ciuda faptului că resursele financiare ale Consiliului Județean sunt limitate, Dunca spune că nu vrea să neglijeze activitățile culturale și, mai ales, promovarea tradițiilor din Banatul de Munte.

„Mă bucur că discuția avută astăzi a fost una constructivă și aștept de la colaboratorii mei să văd deschiderea necesară pentru a conlucra eficient, în interesul și cu gândul la cetățenii care ne plătesc. Totodată, pentru că Primăria Reșița susține un excelent ansamblu de dansuri populare, Ansamblul Bârzava, care organizează cursuri de inițiere pentru copii, îmi doresc de la cele două entități să conlucreze mult mai strâns, prin organizarea de spectacole comune, dar și de cursuri pentru tinerii ce își doresc să afle tainele muzicii și dansului popular“, a mai adăugat Romeo Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 15 =