Este oficial: Reșița este singurul oraș din țară în care vor putea fi admirate invențiile lui Nikola Tesla

protocol tesla

Astăzi, Ioan Popa, primarul Reșiței, a semnat un protocol cu Ivona Jevtić, directorul Muzeului ,,Nikola Tesla” din Belgrad, în vederea organizării unei expoziții-unicat la Muzeul Banatului Montan Reșița.

Astfel, după Shanghai, Cipru, Barcelona, Atena, Milano și Buenos Aires, Reșița a devenit singurul oraș din România care va găzdui expoziția „Nikola Tesla“ a muzeului din Belgrad. Un eveniment unic, pentru care se muncește deja de aproximativ jumătate de an, pentru amplasarea exponatelor. Ioan Popa a precizat că evenimentul va avea loc spre sfârșitul acestui an.

Ivona Jevtić a declarat faptul că acest eveniment este o exclusivitate pentru Reșița și România, în următorii trei ani expoziția fiind în turneu în alte locații importante din lume.

Așadar, reșițenii și nu numai vor avea ocazia să vadă în realitate cum funcționează Bobina Tesla, probabil cea mai spectaculoasă inventie a sa, datată din 1891. Bobina Tesla este un transformator special, care alimentat de la rețea sau baterii ridică tensiunea până la sute de mii de volți, obținându-se curent de înaltă frecvență. Este un transformator bobinat în aer (fără miez), în care primarul și secundarul sunt acordate să funcționeze la o frecvență de rezonanță. Bobina Tesla produce tensiuni foarte mari, ajungând până la două milioane de volți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − four =