„Pregătim strategia pentru viitoarele alegeri“, mărturiseşte Sorin Simescu, coordonator Pro România Caraş-Severin

SIMESCU cu CONSTANTIN

Duminică, 9 iunie, la Bucureşti s-a întrunit Delegaţia Naţională a Pro România la care au participat coordonatorii filialelor judeţene, parlamentarii formaţiunii condusă de Victor Ponta, precum şi liderii acesteia. Cu această ocazie, s-a făcut o analiză a rezultatului final obţinut de Pro România în alegerile europarlamentare şi s-a prezentat strategia pentru viitoarele alegeri.

Participant la întâlnire, Sorin Simescu, coordonator al Pro România Caraş-Severin, ne-a mărtrisit: „A fost o întâlnire de lucru, utilă pentru noi toţi, din care s-au tras câteva concluzii ce ne arată că suntem pe drumul cel bun. Între deciziile luate cu acest prilej se numără solicitarea de abrogare a OUG 114/2018, cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri şi autorităţile locale le consideră pozitive, aplicarea integrală a Legii 223/2015, potrivit căreia pensiile militare nu sunt pensii speciale, reformarea ministerului de Interne, prin schimbarea ministrului Carmen Dan, îmbunătăţirea capacităţii poliţiei de frontieră pe perioada vacanţei, pentru evitarea cozilor în vămi, soluţionarea situaţiei de la Valea Uzului şi stabilirea responsabililor pentru incidentele din 10 august 2018“.

Totodată, s-au făcut propuneri ce ţin de viaţa politică, de administraţie şi dezvoltarea ţării. Pro România doreşte să se renunţe la Fondul suveran, varianta Vâlcov-Teodorovici, cere modificarea rapidă a legii a finanţării partidelor,  alegerea primarilor şi preşedinţiilor Consiliului judeţean în două tururi şi trecerea de îndată de la discuţiile teoretice la semnarea contractelor ce vizează construirea a trei spitale regionale şi a autostrăzilor Iaşi-Tg. Mureş şi Sibiu-Piteşti.