Ion Spânu e ca Toma Necredinciosul: nu crede nici în alegeri anticipate și nici într-o alianță cu PSD

MĂNEL

Deputatul de la Pro România, unul dintre cei mai vechi politicieni din Caraș-Severin, se arată sceptic în privința unei apropieri de Organizația Județeană a PSD, chiar dacă de la centru s-a dat libertate filialelor din teritoriu să se negocieze cu orice formațiune politică.

Neîncrederea deputatului are la bază evenimentele în urma cărora el, Ion Mocioalcă și alți colegi de-ai săi au părăsit PSD, pe când acesta se afla la Putere, dezamăgiți de politica promovată de Liviu Dragnea. De precizat că, Ion Mocioalcă s-a numărat între semnatarii scrisorii din septembrie 2018 în care lui Dragnea i se cerea demisiile din toate funcțiile publice.  

„Din punctul meu de vedere nu vor fi alegeri anticipate, depinde doar de ce vor face cei de la PSD. Deocamdată noi, de la Pro România, ne pregătim de alegerile locale. Avem libertatea să facem alianțe cu orice formațiune politică din acest județ. Sunt, însă convins că o alianță cu PSD în Caraș-Severin în momentul de față este imposibil de realizat. Nu suntem compatibili cu echipa de conducere de la PSD. Sunt foarte mulți dintre foștii noștri colegi care ne așteaptă să venim să ne unim și să pornim motoarele. Sunt foarte mulți social-democrați, e adevărat, nu de la vârful partidului, care își doresc să facem din nou echipă. Poate, doar punctual, pe anumite localități se va putea face alianță cu PSD”, mărturisește Ion Spânu.