Peste 800 de persoane angajate de la începutul anului prin AJOFM

Peste 800 de persoane angajate de la începutul anului prin AJOFM

În primele trei luni ale acestui an, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin, au fost încadrate în muncă un număr de 830 de persoane, 544 fiind bărbaţi, iar restul femei.

Conform comunicatului de presă al AJOFM, din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie, 286 au peste 45 de ani, 213 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, 187 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 144 sunt tineri sub 25 de ani. Dintre aceştia din urmă, 124 sunt tineri NEET, adică categoria de tineri care nu au pregătire profesională şi nici nu urmează programe educaţionale sau de formare.

Cele mai multe persoane angajate în perioada de referinţă, 484, provin din mediul urban, iar 346 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că  cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (326), gimnaziale (246), profesionale (122), 80 persoane fiind cu studii universitare, iar 56 persoane sunt cu studii primare şi fără studii.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele trei luni ale anului 2019, 539 (64,94%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin.

„Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În primele trei luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1591 persoane. Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forţei de muncă” al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea Judeţul Caraş-Severin -Programe, Strategii, Statistici“, se arată în comunicatul AJOFM Caraş-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •