Peste 1.550 de cărăşeni s-au angajat prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Peste 1.550 de cărăşeni s-au angajat prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Caraş-Severin, în primele 5 luni ale anului au fost încadrate în muncă 1.553 persoane. Este vorba de 994 bărbaţi şi 559 femei. Cei mai mulţi – 896, locuiesc în mediul urban, în timp ce 657 provin din zona rurală.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai, 536 au peste 45 de ani, 388 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, 380 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 249 sunt tineri sub 25 de ani (217 tineri NEET).

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că  cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (621), gimnaziale (450), profesionale (236), 109 persoane fiind cu studii universitare, iar 137 persoane sunt cu studii primare şi fără studii.

„Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severinîn primele cinci luni ale anului 2019, 1007 (64,84%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată“, se arată într-un comunicat al AJOFM semnat de Carla Goagă.

În primele cinci luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.728 persoane.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forţei de muncă” al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro, la secțiunea Judeţul Caraş-Severin -Programe, Strategii, Statistici.

Foto: Rador

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •