Peste 300 de cărăşeni şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM Caraş-Severin

bursa

În prima lună a acestui an, prin intermediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin au fost încadrate în muncă 314 persoane. Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2020, 93 au vârsta peste 45 de ani, 74 au vârsta între 35 și 45 de ani, 74 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, iar 73 sunt tineri sub 25 de ani ( dintre care 72 tineri NEET).

„Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale. Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în prima lună a anului 2020, 192 (61,15%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin“, a explicat carla Goagă, consilier superior AJOFM Caraş-Severin.

Tot în prima lună a anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 519 persoane.