Caransebeşul rămâne membru al Bursei Române de Mărfuri

bursa marfuri

În ultima şedinţă ordinară, consilierii locali caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind afilierea municipiului, în calitate de membru cu drepturi depline, la Bursa Română de Mărfuri, pentru o perioadă de un an, lucru care nu implică vreo contribuţie financiară a administraţiei locale.

Vechiul contract a încetat în 1 iulie, prelungirea lui venind ca urmare a beneficiilor de care s-a bucurat municipiul în această calitate. În raportul înaintat Consiliului Local se arată că energia electrică cumpărată prin intermediul Bursei a adus economii bugetare.

Astfel, dacă în 2014 municipalitatea achiziţiona curent, de la SC Renel SA, la preţul de 211 lei/MWh la ore de vârf şi la 153 lei/MWh în afara acestora, societatea deţinând monopolul, odată cu liberalizarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale, în 2015, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, s-a cumpărat curent la preţul de 135 lei/MWh, în 2016 cu 132,2 lei/MWh, în 2017 cu 177,6 lei/MWh, iar anul trecut cu 226,3 lei/MWh, asta în condiţiile în care în această perioadă preţul energiei electrice a crescut.