În Caraş-Severin, 241 de companii au cerut şomaj tehnic pentru angajaţi

În Caraş-Severin, 241 de companii au cerut şomaj tehnic pentru angajaţi

Conform Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, până în acest moment au fost depuse un număr de 241 de solicitări din partea agenţilor economici în vederea decontării sumelor aferente lunii aprilie 2020, necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 1.248 de persoane.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a declarat ieri, 5 mai, că „De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Șomaj Tehnic pe aprilie. Și imediat – plățile. La Ministerul Muncii au început consultările pentru măsurile active – revenire în activitate companii. Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai și să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie”.

Acte necesare acordării şomajului tehnic:
Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun prin aplicația aici.gov.ro. Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic aferente lunii aprilie 2020 se vor descărca și vor fi transmise agențiilor pentru ocuparea forței de muncă accesând link-ul: https://aici.gov.ro/.

Pe platformă se regăsește Ghidul de utilizare pe care ar fi indicat ca angajatorii să îl parcurgă. Transmiterea documentelor prin platforma aici.gov.ro va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

„Rugăm angajatorii să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei. Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal”, spune Carla Goagă, consilier superior AJOFM Caraş-Severin. (Foto: Arhivă)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •