Nouă polițiști anchetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură și complicitate la tortură

ancheta politisti

Nouă polițiști de la Secția 16 București sunt anchetați după ce, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, aceștia ar fi bătut, umilit și abandonat pe stradă și pe câmp doi tineri.

Potrivit anchetatorilor, la data de 1 septembrie 2020, persoanele vătămate au adresat reproșuri polițiștilor, care făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din București, cu privire la nepurtarea măștii de protecție în contextul pandemiei de COVID-19.

Revoltați din cauza reproșurilor adresate, șapte dintre inculpați au încătușat una dintre victime și au transportat-o, împotriva voinței sale, pe un teren de la periferia municipiului București. Cinci polițiști au exercitat violențe fizice asupra victimei timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce ceilalți doi polițiști au asistat pasivi la actele de violență. Apoi victima a fost abandonată pe acel teren viran.

În același timp, cealaltă victimă a fost încătușată, încuiată în autospeciala care le fusese repartizată polițiștilor, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, și a fost transportată în zona Zeițari din București, unde alți doi inculpați au abandonat victima pe o stradă întunecată.

Opt dintre polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, iar unul a fost plasat sub control judiciar. În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Națională Anticorupție continuă cercetările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + two =