Muzeele din Caraș-Severin, promovate la conferința internațională organizată de Donauschwäbische Zentralmuseum, Ulm

poza muzeu germania

În aceste zile se desfăşoară la Ulm, Germania, conferința internațională organizată de Donauschwäbische Zentralmuseum. La eveniment participă 26 de muzeografi din patru țări: Germania, Ungaria, România și Serbia.

Judeţul Caraş-Severin este reprezentat de Livia Magina, manager interimar al Muzeului Banatului Montan din Reșița și dr. Dacian Rancu, manager la Muzeul Județean de Etnografie si al Regimentului de Graniță Caransebeș, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin.

În cadrul conferinței, cei doi manageri au prezentat rolul instituțiilor de cultură pe care le reprezintă, în promovarea tradiției, istoriei și culturii în zona Banatului Montan, proiectele pe care cele două muzee le-au derulat în ultimii doi ani, prercum și perspectivele de dezvoltare. „De asemenea, la eveniment au fost prezentate colecțiile și expozițiile care au loc la cele două muzee. Tot în cadrul conferințe au fost organizate ateliere de lucru, acestea dând posibilitatea formării de noi legături între muzeele din regiunea Dunării mijlocii, care au drept scop principal identificarea unor noi oportunități de colaborare între instituțiile muzeale din zonele în care a fost aşezată populația șvăbească“, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 8 =