Istoria locomotivelor reșițene, expusă în Gara Reșița Sud

locomotiva

De trei ani de zile, Muzeul Cineastului Amator Reșița alături de Casa de Cultura Studenteasca Resita și cu sprijinul oamenilor iubitori ai istoriei locale, reușește să readucă în fața reșițenilor materiale legate de istoria locală.

Având în vedere că anul acesta Reșița aniversează 150 de ani de la fabricarea primei Locomotive cu Abur de pe teritoriul actual al României, joi, începând cu ora 17.30 la Gara Reșița Sud, va avea loc lansarea albumului și vernisarea expoziției „Locomotive reșițene”, eveniment dedicat tuturor acelora care vreme de peste nouă decenii (1872 – 1964) au fabricat în Cetatea de foc a Banatului 1461 de locomotive noi, 2 dintre acestea fiind locomotive Diesel mecanice industriale cu ecartament de 600 mm.

„Mulțumim Regionalei CFR Timișoara, precum și echipei de la Gara de Sud, pentru sprijinul oferit ca acest eveniment să aibă loc în gara monument istoric. Evident, albumul nu se putea realiza fără sprijinul Casa de Cultura Studenteasca Resita și domnului Mihele Bogdan Andrei“, au declarat organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 20 =