Metodiştii Casei Corpului Didactic din Caraş-Severin continuă pregătirea cadrelor didactice

IMG 20230925 WA0001

În perioada 19 – 21 septembrie 2023, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a venit în sprijinul cadrelor didactice din județ. 

Echipa CCD Caraș-Severin, coordonată de directorul instituției, profesorul Ionuț Gârtoi, a avut întâlniri cu peate 150 de cadre didactice din zonele Oravița, Caransebeș și Reșița, pe teme de interes general care privesc traseul profesional, reunite sub genericul Rolul comisiei de mentorat în formarea şi dezvoltarea carierei didactice.

La Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița și la  Colegiul Național „C. D. Loga” Caransebeș,  metodiștii Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Viorica Galben, prof. Carina Sirbu și prof. Adrian Lascu, au coordonat workshopuri pe teme de actualitate referitoare la repere legislative și metodologice privind formarea continuă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Cu această ocazie au fost discuţii cu privire la acumularea, recunoașterea și echivalarea creditelor profesionale transferabile, precum și la modalitatea de calcul a numărului de credite transferabile, aspect prioritar al evoluției unui cadru didactic care profesează în sistemul de învățământ preuniversitar.

În condițiile tranziției de la Legea Educației Nr. 1/2011 la Legea Învățământului Preuniversitar 198/2023, aceste întâlniri au avut un impact deosebit, reprezentanții CCD Caraș-Severin venind cu răspunsuri și soluții concrete și punctuale la problemele sesizate din teritoriu privind formarea cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 7 =