Program de formare dedicat cadrelor didactice din Caraș-Severin încadrate pe postul de educator-puericultor

copil la gradinita 1054x700 1

În perioada aprilie-mai 2023, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin va demara furnizarea programului de formare Abilitare curriculară pentru educația timpurie, dedicat cadrelor didactice încadrate în anul școlar în curs pe postul de educator-puericultor.

Persoanele care doresc să urmeze acest program de formare trebuie să fie absolvenți ai liceului pedagogic sau ai unei școli echivalente, specializarea învățătoare sau educatoare sau să fie absolvenți, cu diplomă de licență, cu specializarea pedagogia învățământului  primar și preșcolar. Pe lângă acestea, la programul de formare pot participa și alte categorii de cadre didactice.  

„Programul de formare Abilitare curriculară pentru educația timpurie este adaptat și pus la dispoziție de către proiectul ETIC, fiind derulat de Ministerul Educației în parteneriat cu casele corpului didactic din toate județele țării. Formatorii sunt membri ai Corpului Național de formatori în domeniul educației timpurii. Important de menționat este faptul că prima serie de cursanți poate urma acest program gratuit, costurile fiind suportate din bugetul unității de învățământ din care provin. La finalul programului, care durează 80 de ore, fiecare cursant va primi, din partea Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, un certificat care îi conferă dreptul de  a ocupa funcția didactică de educator-puericultor“,  a declarat directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Ionuț Gârtoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =