Locuitorii din Bocșa se pregătesc de 1 Mai

1 mai bosa

Prima zi din luna mai vine pentru locuitorior orașului Bocșa cu o mulțime de surprize cu prilejul Zilei Internaționale a Muncii, și a sărbătorii de Armindeni. Astfel, Primăria orașului, Consiliul Local, Casa orășenească de Cultură, împreună cu primarul Mirel Patriciu Pascu, vor organiza o petrecere câmpenească în cadrul căreia sunt invitați să susțină recitaluri Consuela Grigoriu, Petrică Dalea și ansamblurile folclorice Ceata Bocșei și Junii Bocșanei.

Edilul orașului, Mirel Pascu, a declarat că pentru a ajunge în cartierul Bocșa Română, zona „Groza“, va fi asigurat transportul cetățenilor cu un microbuz, plecările fiind programate din oră în oră.

Accesul cu mijloacele auto pentru participanții la trafic este permis până în zona de parcare amenajată, în zona fermelor avicole. Excepție vor face autovehiculele comercianților, organizatorilor, forțelor de ordine și a celor deținute de persoane cu dizabilități.

Sărbătoarea de Armindeni are o origine străveche, ea fiind dedicată zeului vegetației, protector al vitelor şi cailor, holdelor semănate, viilor şi livezilor. Odată cu creștinarea poporului român, sărbătoarea a preluat numele şi data de celebrare ale Sfântului Ieremia care este, la rândul lui, considerat că aduce rodul și belșugul, fiind totodată în strânsă legătură ritologică cu o altă sărbătoare creștină apropiată ca dată calendaristică, respectiv Sfântul Gheorghe sau „Sângeorz”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 4 =