Biserica ortodoxă cu hramul Sfântului Nicolae din Bocşa a fost restaurată cu ajutorul fondurilor europene

biserica bocsa

Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântului Nicolae, din Bocşa, a fost restaurată printr-un proiect Regio-POR 2014-2020, cu o valoare de peste 4,8 milioane de lei dintre care 4,7 milioane sunt fonduri europene nerambursabile.

Aflat pe lista monumentelor de patrimoniu și supranumit „Voronețul Banatului”, datorită picturii exterioare realizate în tehnica frescă, lăcașul de cult vechi de peste 270 de ani a beneficiat de lucrări ample de reablitare a zonelor degradate ale pereților exteriori.

Reprezentanții ADR Vest spun că tâmplăria exterioară din PVC a fost înlocuită cu tâmplărie din lemn, cu aceleași caracteristici de detaliu ca a celei originale și au fost amenajate spațiile verzi, a fost introdus iluminat arhitectural exterior. De asemeneai a fost amenajată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul a fost implementat prin Axa prioritară 5 – Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, iar beneficiar este Parohia Ortodoxă Română Bocșa 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − fourteen =