La Târgul Național de Turism al României, standul județului Caraș-Severin a surprins plăcut vizitatorii

targ turism 1

Pe parcursul celor trei zile ale Târgului de Turism, ediţia de primăvară, organizat la Bucureşti, delegaţia din Caraş-Severin a surprins plăcut vizitatorii cu autenticitatea Banatului Montan. Cei care au vizitat standul au avut ocazia să se delecteze cu produsele tradiționale cărășene, cum ar fi: produsele de Borlova cu ingrediente naturale din zonele nepoluate ale Banatului de munte, produsele din carne de vită Angus de la Glimboca, mălaiul măcinat de morile de apă de pe Valea Almajului, brânza și răchia de prun de Cornereva, berea artizanală Scorilo, apa alcalină Aur’a, biblioteca de afumături Reșița, produse din grădina lu’ uica Ion, preparatele fiind servite de Chef Marian Popovici și alături de frumoasele cărășene în straie populare.

De asemenea, vizitatorii au făcut cunoștință cu folclorul cărășan prin intermediul dansurilor și cântecelor populare din Banatul Montan interpretate de către Orchestra Profesionistă „Virtuozii Semenicului”, sub bagheta profesorului Petrică Vița și ai soliștilor vocali Ramona Vița și Maria Morman, alături de ansamblul folcloric Bârzava din Reșița și de dansatorii Adi Jurchescu și Patricia Hurduzeu.

Meșterul popular Petru Puia a făcut cunoscută vizitatorilor măiestria și tradiția cioplirii lemnului, una dintre cele mai vechi tradiții românești. „Este o tradiție pentru Consiliul Județean Caraș-Severin să participe la acest eveniment, deoarece am devenit unul dintre cei mai apreciați expozanți datorită atracțiilor turistice din județul nostru care sunt la mare căutare și datorită faptului că Banatul Montan a fost declarat destinația turistică a anului 2021. Toate acestea au fost prezentate prin materiale de informare și proiecții video ale filmelor de promovare turistică a județului nostru. Județul Caraș-Severin este o zonă turistică importantă din România deoarece avem ce arăta publicului, turiștilor și invitaților noștri interesați să ajungă în zonă, dar și să guste din preparatele tradiționale”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 7 =