Romeo Dunca: „Este rușinos că un astfel de proiect care stă în votul opoziției este batjocorit!“

conferinta presa Dunca

Ieri, o nouă încercare de a președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, de a convinge consilierii să voteze proiectul care prevede achiziționarea acțiunilor pentru continuarea proiectului de dezvoltare a zonei turistice Semenic, a eșuat. Consilierii social-democrați au lipsit de la ședință, iar reprezentanții PRO România și cei de la PMP au anunțat că nu participă la vot. Mai mult decât atât, consilierii liberali au decis să lase Primăria Reșița să negocieze cumpărarea acțiunilor.

La finalul ședinței de ieri, reprezentantul județului a făcut declarații, fiind vizibil supărat pentru eșec. „Eu sunt chiar dezamăgit, este o abureală ce se întâmplă. E incredibil. Stau și nu reușesc să îmi limpezesc mințile ce atitudine este asta. Adică de ce nu vrem să facem (…) Este rușinos că un astfel de proiect care stă în votul opoziției este batjocorit. O să o rezolvăm într-un final, dar va trebui să ne mai certăm, să se ducă Nelu, să se căciulească pe la Timiș. Incredibil! Mare rușine pentru toată opoziția asta de trei lulele, care în loc să lucreze constructiv pentru un proiect al județului, nu al Reșiței, este un proiect al țării, stăm să ne tragem de șireturi, rușine întregii opoziții“, a declarat Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean a continuat să se exteriorizeze și pe pagina sa de socializare, unde și-a exprimat părerea vizavi de dialogurile civilizate și constructive avute la Sibiu cu un reprezentant al PSD, Paul Stănescu. „Deși la noi în Caraș-Severin, PNL și opoziția e veșnic pregătită de luptă, unul împotriva celuilalt, în alte părți am dovada că se pot purta discuții decente. Acum câteva săptămâni am fost la CJ Timiș și am căutat soluții, împreună cu grupul PSD, la problema transferului de părți sociale. Tot așa, am discutat civilizat și am confruntat părerile contradictorii legate de o anume evaluare. Dl consilier PSD Idolu a susținut o teză care în final a convins. Fără circ și fără cereri absurde“, a declarat Romeo Dunca.

Revenind la ședința de ieri, Romeo Dunca a precizat: „Azi, la ședința extraordinară, uitând că sunt în Caraș am încercat să conving opoziția noastră că e momentul să lucrăm împreună pentru județ. Pentru cetățean, pentru turiști și pentru dezvoltarea unei întregi zone în folosul mai multor comune cărășene. Parcă am vorbit la pereți. Opoziția din Banatul de Munte, calată împotriva cetățeanului, a fost de neînduplecat. În lipsa argumentelor care să justifice privirea calului în singura direcție permisă, am rămas cu mânecile suflecate și cu bicepșii încordați. Toți cei prezenți din opoziția lui pește au înfrânt. PSD prin neprezentare, PMP prin abțibildul mai mic a lui Popovici si PRO România au reușit să trântească șansa proiectului Semenic de a fi tranșat și împins inainte printr-un vot corect față de obligația consilierului de a sluji interesului cetățeanului cărășean. O mare rușine azi pentru comportamentul opoziției și pentru bătaia de joc față de munca primarul municipiului Reșița care e pe cale să realizeze încă un proiect important. Deși licitația pentru montarea telegondolei se apropie de termenul scadent, întârzierea pusă pe tavă de consilierii din opoziția din CJ, ar putea să complice lucrurile. Iar faptul că Reșița a reușit să facă atât de mult în ultimul timp, se datorează cu siguranță absenței conflictelor penibile, de tipul celui de azi din ședința noastră, de la ei de la ședințele de consiliu local. Motivul e simplu: lipsa consilierilor care contează din alte partide, de vreme ce Reșițenii s-au convins deja cui s-a datorat lipsa de performanță din mandatele trecute. Să speram că vor trage aceeași concluzie și cetățenii județului la votul viitor“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 9 =