Jurnalistul reșițean Mario Balint, premiat de CNA la Gala pentru Excelență în Jurnalism

mario gala

Consiliul Național al Audiovizualului a organizat joi, 29 februarie 2024, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Gala pentru Excelență în Jurnalism, în cadrul căreia 51 de jurnaliști și lucrători în mass-media au primit diplome și medalii. Printre ei s-a numărat și jurnalistul cărășean Mario Balint, cunoscut om de radio și corespondent de război.

Discuțiile s-au axat pe importanța asigurării securității jurnaliștilor, misiunea lor de informare a publicului și rolul însemnat pe care rezultatul muncii lor îl are în societate. „În mijlocul haosului și al violenței, jurnaliștii de război sunt steaguri ale demnității umane și ale libertății presei. Sunteți ochii și urechile lumii, iar munca voastră este esențială pentru ca publicul să înțeleagă tragediile și complexitățile conflictelor din întreaga lume” a afirmat președinta CNA, Monica Gubernat.

La ceremonia de decernare a premiilor, cei 51 de jurnaliști și lucrători în mass-media care s-au aflat în misiuni în zone de conflict și care au primit din partea CNA diplome și medalii, au relatat momente din experiența lor în Ucraina și Israel din ultimii doi ani. Discursurile lor au fost ilustrate cu imagini înregistrate în zonele de conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − thirteen =