Jurnalistul Mario Balint a lansat ieri la Reșița o nouă carte: „Mercenarii nu mor niciodată…”

mario lansare

Ieri, 13 februarie, chiar de Ziua Mondială a Radioului, jurnalistul de radio și presă scrisă Mario Balint a făcut cunoscută publicului cărășean apariția noii sale cărți, „Mercenarii nu mor niciodată…”, apărută la editura MBooks. În fața unui public numeros, care a făcut neîncăpătoare sala restaurantului „La Tzompy” din Reșița, cartea a fost prezentată de jurnalistul Daniel Botgros.

Volumul cuprinde între paginile lui o parte a istoriei războaielor epocii moderne, în care mercenarii, angajați ai companiilor private, sunt eroii principali.

Mario Balint, unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de război din România, având la activ 56 de luni petrecute în teatrele de operații din Europa și Asia, spune despre acest volum: „Această carte reprezintă angajamentul meu personal de a demonta edificiul ipocriziei și a încerca să provoc mai multă responsabilitate față de lucrătorii din această industrie, într-o eră în care adevărul este prea adesea o victimă a intereselor cinice. Lucrarea reprezintă un demers pentru acceptarea industriei mercenariatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =