Morile Banatului de Munte, promovate la Budapesta

Budapesta

Morile de apă de la Rudăria, din Banatul de Munte, sau chiar cele mari, din județul Timiș, continuă să fie promovate peste hotare de către Asociația Acasă în Banat, într-un efort de a atrage atenția asupra patrimoniului mulinologic extraordinar de bogat din Banat. Astfel, în data de 19 martie 2024, Asociația Acasă în Banat și Institutul Cultural Român de la Budapesta vor vernisa expoziția Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș Severin la Budapesta.

Asociația Acasă în Banat a cartografiat și catalogat nu mai puțin de 410 obiective de acest tip din toată regiunea, mori de diferite tipuri și aflate în diverse stadii de conservare.

Vernisajul expoziției va avea loc în 19 martie, de la ora 19, la sediul Institutului Cultural Român de la Budapesta și va avea și o componentă gastronomică, participanții vor putea participa la o degustare de produse tradiționale din Banat, realizate din diferite tipuri de făină măcinată la moară.

Expoziția va rămâne la Institutul Cultural Român de la Budapesta până în 9 aprilie 2024, urmând ca în 10 aprilie 2024 să fie prezentată la filiala din Seghedin a Institutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =