A apărut “Katerininska Prospekt, 30”, o nouă carte semnată de Mario Balint

katerininska prospekt 30

În urmă cu câteva zile, o nouă apariție editorială a venit să îmbogățească rafturile bibiliotecilor: este vorba despre volumul “Katerininska Prospekt, 30”, avându-l ca autor pe renumitul jurnalist reșițean și corespondent de război Mario Balint. Cartea adună între paginile sale o serie de relatări de pe frontul războiului dintre Rusia și Ucraina, unde autorul a fost prezent de mai multe ori pe parcursul ultimului an.

După cum chiar autorul declară, «“Katerininska Prospekt, 30” este mai mult decît o adresă. Este locul de unde am privit un an de confruntări militare directe între Ukraina şi Rusia, văzute prin prisma triunghiului sudic: Odessa-Nikolaev-Herson, cu reverberaţii propagandistice puternice în Transnistria. Propaganda, manipularea, dezinformarea şi fake-news-ul au fost arme letale în această confruntare, alături de drone, tunuri de mare calibru şi rachete”».

“Katerininska Prospekt, 30” e o carte care, ca orice cronică de război, se citește cu sufletul la gură, cele 250 de pagini reprezentând, pentru cititorii de azi, dar mai ales pentru cei de mâine, o veritabilă porție de istorie a vremurilor pe care le trăim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 17 =