ITM Caraș-Severin derulează o campanie de supraveghere a pieței produselor industriale

646x404 e1604050813326

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, țara noastră trebuie să realizeze monitorizarea activă a produselor care circulă pe piața internă sau care intră în spațiul european. Astfel, Inspecția Muncii -prin inspectoratele teritoriale de muncă, are obligația de a verifica la producători, importatori și distribuitori, aplicarea dispozițiilor legale referitoare la introducerea pe piață a produselor reglementate din domeniul de competență.

În acest context, ITM Caraș-Severin derulează acțiuni de control în cadrul Campaniei naționale de supraveghere a produselor industriale din domeniul de competență al Inspecției Muncii, conform Programului sectorial pentru anul 2023, coordonat de Comisia Europeană.

Raportat la județul nostru, în primele 2 luni ale anului, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul supravegherii pieței au efectuat 10 de controale, fiind verificate prin sondaj 26 produse destinate comercializării. Nu au fost constatate neconformități în urma verificării documentației prezentate cât și a inspectării vizuale a produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 15 =