Sorin Simescu, Pro România: „Coordonatorul zonal de la Oţelu Roşu n-a plecat că a vrut, ci a fost dat afară“

SS

Eugen Barîngă a fost comisar-şef la Poliţia din Oţelu Roşu. În urmă cu câteva luni, acesta a fost desemnat coordonator al Pro România pe Valea Bistrei. Cei care îl cunosc spun despre el că era un susţinător al lui Victor Ponta din vremea guvernării acestuia şi s-a implicat în campania pentru europarlamentare, strângând peste 250 de semnături pentru candidaţii Pro România.

În mod surprinzător, de astăzi, Eugen Barîngă nu mai este membru Pro România, ci a trecut la PSD, lucru confirmat şi de Luca Mălăiescu, liderul social-democraţilor din Oţelu Roşu. Supărarea fostului poliţist vine de la faptul că, fără să fie anunţat într-un fel, în Pro România a fost promovat Dan Sârbu, conilier local liberal, care între timp a fost numit coordonator zonal în locul său.

Întrucât pesediştii au speculat imediat gestul fostului poliţist, care până acum câteva luni nu mai făcuse politică, liderii de la Pro România Caraş-Severin au percutat prompt prin Sorin Simescu, coordonatorul Pro România. „Eugen Barîngă ne-a fost recomandat chiar de către oameni importanţi din PSD. L-am numit coordonator de zonă pentru că primisem referinţe favorabile despre el şi am sperat ca va reuşi să adune în jurul său oameni noi, să facă o echipă. Din păcate, domnul Barîngă nu a făcut nimic. Dar absolut nimic căci, în afară de el, nu ştiu să mai fi adus pe altcineva în organizaţie. În aceste condiţii l-am dat afară, pentru că pierdeam timpul cu el“, spunea Sorin Simescu.

Coordonatorul Pro România Caraş-Severin ne-a mai mărturisit că se bucură că Eugen Barînga s-a alătutat celor din PSD care, de fapt, i l-au recomandat în urmă cu câteva luni.