Ioan Popa: „Aduceți-vă copiii la liceu în Reșița și ne vom îngriji de ei ca de propriii noștri copii“

popa5

Acesta a fost mesajul transmis de edilul Reșiței, Ioan Popa, pentru părinții absolvenților claselor a VIII-a din județ. Recent, reprezentanții administrației locale, alături de cadrele didactice de la Colegiul Economic al Banatului Montan, au prezentat optiunile și condițiile de studiu oferite de unitatea reșițeană de învățământ.

„Noi, la Reșița, oferim cele mai bune condiții, astfel încât toți elevii să se poată dezvolta conform cu obiectivele pe care le au. Aproape am finalizat modernizarea tuturor clădirilor de liceu, urmează școlile generale și, nu în ultimul rând, dotarea cu mobilier nou, echipamente didactice și IT pentru absolut toate unitățile de învățământ din oraș. Profesorii din Reșița beneficiază și ei de cursuri de formare ERASMUS. Avem licee teoretice de prestigiu, dar și școli profesionale cu calificări foarte căutate pe piața muncii. La învățământul dual avem 194 de locuri disponibile și peste 50 de agenți economici implicați. Aici elevii fac practica direct la angajator, iar după finalizarea studiilor pot deveni angajați ai societăților unde au desfășurat practica. Pe perioada studiilor, aceștia beneficiază de o bursă de 400 lei/ lună“, a declarat Popa.

Edilul a mai ținut să precizeze și faptul că toți elevii care vin să studieze în Reșița beneficiază de cazare gratuită la cămin și de trei mese pe zi în cantinele unităților de învățământ. Pentru ei, transportul public este în totalitate gratuit.

În perioada 3-7 iulie au loc înscrieri la învățământul profesional și dual, fiind disponibile 103 locuri pentru ospătari, vânzători, chelneri în unitățile de alimentație publică, lucrător hotelier, bucătari, brutari și chiar și o calificare nouă, preparatori produse din carne și pește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 3 =