Evaluare Naţională. Nicio medie generală de zece în Caraş-Severin, înainte de contestații!

calcul rezultate evaluarea nationala scaled 1

Ministerul Educației a centralizat rezultatele absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), înregistrate la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2023. 

Potrivit Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin, în județ, dintre cei 1.631 candidați prezenți, 1.154 au obținut medii mai mari sau egale cu cinci, adică 70,75%.  Şase absolvenți au reușit să obțină 10 la matematică și trei au luat notă maximă la limba și literatura română. Niciun candidat nu a obținut media generală 10.

Datele arată că ceamai mică medie a fost 1.30 la Şcoala Gimnazială Romul Ladea din Oravița, iar cea mai mare medie 9,95 la Liceul Hercules din Băile Herculane. Rata de participare a fost de 95,83%: 1.631 candidați prezenți, dintr-un total de 1.702 de elevi înscriși (71 de absenți).

„În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Din acest an, repartizarea la liceu se va face doar pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională, media claselor V-VIII nemaifiind luată în calcul“, ne-a informat prof. Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + eight =