Trei stații noi de autobuz pe traseul spre Govândari din Reșița

autobuz

Având în vedere faptul că începând de astăzi se va închide circulația pe Bulevardul Revoluția din Decembrie din Reșița, compania Transport Urban Reșița a anunțat că pe perioada lucrărilor vor funcționa trei stații noi de autobuz pe traseul spre cartierul Govândari: în Piața Traian Vuia, în fața Universității, în Piața Luncă, intersecția cu N. Titulescu, și pe Bulevardului A. I. Cuza, intersecția Molizilor.

Spre centrul orașului, pe traseul Fabrica de pâine – Mol – Piața Republicii – Marginea, autobuzele vor opri pe Strada Sportului, la Comisariat, și la intersecția străzilor Petru Maior și Gh. Șincai, stația cunoscută sub numele de Fluturelul.

Reamintim că reprezentanții Primăriei Reșița au anunțat că începând cu data de 17 august, circulația pe Bulevardul Revoluției din Decembrie, de la intersecția cu Bd. Al. I. Cuza – zona OMV până la intersecția cu Piața Traian Vuia  – zona Universitate, se va închide pentru a putea extinde lucrările de modernizare a transportului public aflate în derulare în municipiul Reșița.

Circulația autovehiculelor se va desfășura având sens unic de deplasare pe ambele benzi de circulație pe următoarele tronsoane de drum:  în sensul de mers spre centru de la semafor poliție până la intersecția cu str. P. Andreescu prin cartierul Moroasa. De la Bloc 800 – B-dul A. I. Cuza intersecție cu str. P. Maior în sensul de mers spre Govândari până la semafor poliție prin cartierul Luncă. Restul tronsoanelor de drum rămân cu circulație în dublu sens. 

„Recomandăm locuitorilor din această zonă să nu parcheze pe Bulevardul Revoluției din Decembrie de la intersecția cu B-dul A. I. Cuza – zona OMV până la intersecția  cu P-ța T. Vuia  – zona Universitate. În prezent B-dul. Republicii rămâne închis circulației autovehiculelor, iar intersecțiile Intim și Renk și legătura rutieră între str. Progresului și str. Țarcului rămân deschise, până la finalizarea lucrărilor. În zona Pasajului Intim pe sensul de mers în sus se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre str. Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu“, au precizat reprezentanții Primăriei Reșița/

Pentru asigurarea continuității serviciului de transport public local, datorită necesităților generate de lucrări la infrastructura de transport electric, traseul principal deviat în prezent pe B-dul. Muncii (B-dul. Republicii închis până la terminarea lucrărilor) va fi deservit în continuare suplimentar de un inel de circulație care se va desfășura cu același program de transport. De asemenea se înființează 3 stații noi de autobuz pentru îmbarcarea debarcarea călătorilor la mersul spre Govândari, astfel: la Universitate în față, respectiv înainte de intersecția B-dului A. I. Cuza cu străzile N. Titulescu și Al. Molizilor.

Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, inclusiv modificările la programul de circulație al operatorului, urmând a fi comunicate în timp oportun.

Participanții la trafic sunt rugați să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier. Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore. 

traseu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 3 =