Primăria Reşiţa dă startul unei noi licitaţii pentru modernizarea transportului public

resita tramvai e1589011621697

Licitaţia demarată în luna februarie de Primăria Reșița pentru achizitia de lucrări de execuție a celor două proiecte care vizează modernizarea transportului public în municipiu s-a finalizat. Este vorba despre proiectul P1- „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1″ și proiectul P2 – „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 2″.

Reperezentanţii Primăriei Reşiţa declară că, în urma evaluării ofertelor depuse de către cele două asocieri de firme ai căror lideri sunt STRABAG ȘI ALSTOM, s-a constatat că acestea depășeau valoarea estimată a investiției, motiv pentru care, în conformitate cu Legea nr. 98/2016,  art. 215 alin. (4) litera e), procedura de achiziție a fost anulată automat de către Sistemul electronic de achiziții publice.

„Pentru a evita eventualele întârzieri survenite în urma acestei situații, municipiul Reșița va proceda la lansarea unei noi proceduri de licitație care va include pe lângă cele două proiecte menționate mai sus și proiectul „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de Management al Flotei și crearea Sistemului de Informare Dinamică a Călătorilor în stații și în vehicule”. Prin această abordare se vor putea realiza concomitent toate lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai și a lucrărilor rutiere, cuprinse în Planul de Mobilitate al Municipiului Reșiței“, a explicat Andrei Apostol, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + fourteen =