În primele opt luni ale anului, AJOFM Caraș-Severin a cuprins în programele de formare profesională, 489 persoane

meserie ospatar 1235349658

În primele opt luni ale anului 2022, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și a centrului propriu din cadrul Agenţiei, 489 persoane. Dintre acestea, 436 sunt șomeri, iar 53 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

Meseriile pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie – august 2022, sunt lucr[tor comercial, ajutor bucătar, competenţe antreprenoriale, competențe informatice, competente antreprenoriale, financiare și juridice, agent de securitate, inspector securitate și sănătate în muncă, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, femeie de serviciu, îngrijitor spatii verzi, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, mecanic vulcanizator, operator introducere, validare și prelucrare date, electrician exploatare medie și joasă tensiune.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Planului județean de formare profesională” al AJOFM Caraș-Severin sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro, la secțiunea AJOFM Caraș-Severin/Programe, Statistici. Prognoza cursurilor de formare profesionala poate fi regăsită la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 12 =