Şomerii aflaţi în izolare îşi pot viza actele la AJOFM după ridicarea măsurii

someri1

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin anunţă faptul că în situaţia şomerilor indemnizaţi care trebuie să se prezinte la viza lunară şi se află în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, aceştia trebuie în prealabil să comunice agenţiei la numerele de telefon 0255-212380 sau 0255-212160, situaţia în care se află, datele personale şi numărul carnetului de evidenţă şomer. În momentul în care se ridică măsura impusă, aceştia sunt rugaţi să se prezinte la sediul agenţiei cu documente justificative din care să reiasă motivul neprezentării la viză (certificat medical etc.).

De asemenea, cei care au nevoie de adeverinţe de vechime, sau alte documente eliberate de către AJOFM Caraș-Severin, şi se află în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, vor transmite cererea de solicitare însoţită de o copie a cărţii de identitate pe adresa de email a agenţiei: ajofm@cs.anofm.ro, urmând ca adeverinţa să fie transmisă către persoana care a făcut solicitarea prin email sau prin poştă, la adresa menţionată în cerere-cartea de identitate.

„Rugăm persoanele care solicită sprijin AJOFM Caraș-Severin, inclusiv la punctele de lucru, să transmită aceste solicitări on-line sau prin poştă (recomandat)”, precizează Carla Goagă, consilier superior AJOFM Caraş-Severin.

Unele acte pot fi trimise şi online, în special în situaţia persoanelor care beneficiază de exportul prestaţiei de şomaj din una din ţările UE, iar în momentul întoarcerii în ţară vor fi în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, pentru respectarea termenului de şapte zile în care trebuie să se înscrie în baza de date a AJOFM Caraș-Severin ca persoană în căutare de loc de muncă, termen prevăzut de regulamentele europene privind securitatea socială a lucrătorilor migranţi.

Aceştia vor transmite documentele necesare înscrierii (carte de identitate, act de studii şi formularul U2) prin email la adresa: ajofm@cs.anofm.ro sau prin poştă la adresa agenţiei: Reșița, Str. Traian Lalescu, nr.17, urmând ca atunci când nu se vor mai afla în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, să se prezinte personal la sediul AJOFM Caraș-Severin cu documentele în original.