Voluntarii Asociației Acasă în Banat „au luat cu asalt“ morile din Prigor

asociataia acasa in banat prigor

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul plin pentru voluntarii Asociației Acasă în Banat, la Prigor având loc a treia etapă a proiectului Turist în Banat, finanțat de Fundatia Orange și sprijinit de administrația locală.

Înarmați cu pelerine, cizme, bocanci și haine groase, începând de vineri dimineață voluntarii au organizat șantierele principale. „Am depus un efort considerabil în curățarea canalului (irugii) de circa 300 metri. Ne-am ocupat în detaliu de moară și am pregătit-o să macine din nou. După amiaza de vineri am petrecut-o lucrând la finisaje, iar echipa Primăriei s-a luptat din greu pentru a da drumul la apă. Atunci ne-a prins prima ploaie, torențială, și a trebuit să evacuăm utilajele care riscau să rămână împotmolite și să amânăm finalizarea stăvilarului, care mai necesita 1-2 ore de lucru. Sâmbătă dimineață, după ore întregi de ploaie, toate râurile erau umflate, apă peste tot, rece, așa că eram pregătiți de orice. Numai că, după micul-dejun, ploaia s-a oprit și până la prânz am avut timp berechet să ne ocupăm de amenajarea zonei de la Morile Ibâlcine din Prigor. Iar după-amiază, ne-a mai dat un răgaz de aproape 3 ore în care să terminăm ceea ce ne-am propus“, povestesc organizatorii.

Ca de fiecare dată, reprezentanții Primăriei Prigor au fost alături de voluntari și i-au susținut la fiecare pas cu tot ce au avut nevoie, muncitorii din cadrul administrației locale muncind alături de cei de la Asociația Acasă în Banat. În etapa următoare a proiectului se vor monta indicatoare, hărți turistice, panouri explicative în toată comuna, de-a lungul Via Transilvanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 6 =