În câteva zile vor începe lucrările de reabilitare a Școlii Pittner din Reșița

scoala pittner

Astăzi, reprezentanții Primăriei Reșița au predat amplasamentul către constructor, pentru demararea lucrărilor de reabilitare la Școala Pittner.

La întâlnirea de lucru au participat, pe lângă constructor și echipa de proiect a municipalității, reprezentanți ai furnizorilor de utilități din municipiu, arhitecții Ioana Mihăiescu și Marius Mozoru precum și reprezentanții Asociației Euroland Banat. Firma desemnată în urma licitației să realizeze această investiţie, SC Euro Business Concept SRL, reprezentată astăzi prin domnul Bogdan Buftea, are ca termen de finalizare a lucrărilor 12 luni de la primirea ordinului de începere.

Proiectul de restaurare, aprobat în toamna lui 2020, cu finanțare de la Mecanismul Financiar din Spațiul Economic European prin Granturile SEE 2014-2021, la care contribuie Norvegia, Islanda și Liechtenstein, derulat de Ministerul Culturii din România prin Programul RoCultura, urmărește reabilitarea și refuncționalizarea clădirii-monument într-un viitor centru cultural, denumit „Centru expoziţional și de evenimente – Școala Pittner“, care va găzdui ateliere de pictură, foto-film, arhitectură-restaurare-pământ, artizanat, o sală pentru vernisaje, o bibliotecă și un mic muzeu. Reprezentanții primăriei Reșița au declarat că în curtea imobilului vor avea loc diverse evenimente culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =