A fost lansată procedura de achiziție pentru lucrările necesare reablilitării Școlii Pittner din Reşiţa

scoala pittner

Potrivit reprezentanţiilor Primăriei Reşiţa, zilele trecute a fost lansată procedura de achiziție pentru lucrările necesare reablilitării Școlii Pittner, un obiectiv extrem de important pentru istoria Reşiţei.

Monumentul istoric de clasă B, ajuns la venerabila vârstă de 150 de ani, va fi readus la starea inițială, din punct de vedere arhitectural și cromatic, și va fi dotat cu sisteme informatice şi didactice moderne, urmând să fie transformat într-un centru dedicat activităților culturale și educaționale. Finanțarea este obținută prin Programul RO-CULTURA, derulat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Investiția are o valoarea estimată de 5.062.608,07 lei (fără TVA)!

Scurt istoric
Pe strada Furnalelor nr. 13 din Centrul Istoric al Reșiței Montane a funcționat la începutul primelor decenii ale secolului trecut, în plină perioadă de expansiune economică şi socială a municipiului nostru, școala privată primară „Pittner Schule”, chiar în casa familiei Pittner.Generații întregi de copii au învățat sub îndrumarea blândă și destoinică a lui August Pittner, începând cu anul 1912, prima datare oficială a școlii care îi poartă numele și astăzi. Aceasta a fost închisă în 1929. Îndrăgitul învățător a locuit în casă până la moartea sa, în 17 noiembrie 1965, moment în care intelectuali și oameni de rând deopotrivă i-au adus un ultim omagiu, el fiind o personalitate emblematică și foarte cunoscută a Reșiței din acea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 20 =