Imagini din istoria Reșiței pot fi admirate în șase puncte importante ale municipiului

muzeul cineastului amator

Proiectul „Muzeul Virtual Reșița – 250 De Ani de Industrie“, implementat de Asociația MKBT: Make Better, în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator, Muzeul Național al Țăranului Român și Primăria Reșița, aduce în fața locuitorilor municipiul dar și a turiștilor, imagini despre evoluția orașului.

Au fost realizate șase panouri cu fotografii și informații din istoria orașului, amplasate în diferite cartiere din oraș. Cele 6 panouri vorbesc despre Lunca Pomostului – Universitate – Blocul 800; Vila Koch; Stema Reșiței din Dealul Golului și Centrul Civic. Panoul 4 conține imagini și detalii despre Podul de la vamă și Funicular, iar panoul cinci reda turiștilor imagini din cartierul demolat dintre zona Magazinului Universal și Biserica Reformată. Cel din urmă, conține detalii despre Rândurile din Dealul Crucii.

„Anul acesta, ne dorim să organizăm mai multe plimbări tematice cu locuitori ai Reșiței și turiști cu care să descoperim împreună aceste locuri și orașul cu poveștile lui. Până atunci, vă invităm să vă plimbați prin acest tur informativ în orașul Reșița. Inițiativa face parte din proiectul Muzeul Virtual Reșița 250+, o platformă care pune în lumină poveștile devenirii cartierelor și industriei orașului. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria Reșița“, au transmis reprezentanții Asociației MKBT: Make Better.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + fifteen =