Veste bună pentru cărășeni și turiști: circulația pe Semmeringul Bănățean nu mai este restricționată pe timpul iernii!

semmering

Așa cum anunțam zilele trecute, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a făcut o solicitare către colegii acestuia de la CFR, prin care se dorea reevaluarea deciziei de a restricționa ciculația pe Semmeringul Bănățean în perioada de iarnă. Ministrul a explicat faptul că din punct de vedere economic, nu este o rută rentabilă, dar, având în vedere că este un obiectiv foarte important, Grindeanu a cerut să se țină cont de valoarea istorică și nu numai de partea economică.

Mai mult decât atât, societatea civilă din județ s-a mobilizat, în primul rând printr-o scrisoare deschisă destinată ministrului Transportului, semnată de Andrei Szabo, președintele Asociației Euroland, iar duminică fiind organizată o excursie tematică pe această rută extraordinară.

Astăzi, CFR Călători a emis un comunicat prin care anunță reluarea circulației pe ruta Oravița Anina: „La solicitarea publicului și a autorităților locale, pentru a raspunde nevoilor acestora, CFR Călători informează că începând cu 12 decembrie 2021 asigură circulația zilnică pe ruta Oravița-Anina. Ne dorim ca pasagerii CFR Călători să se poată bucura de această rută unică în România cu peisaje încântătoare și pe perioada iernii, indiferent de zi. Mobilitatea pe această rută în mersul de tren 2021-2022 se va realiza astfel: – Regio 9695 pe relația Oravița – Anina, cu plecare din Oravița la ora 11:15 și sosire în Anina 13:15, – Regio 9694 pe relația Anina – Oravița, cu plecare din Anina la ora 14:40 și sosire în Oravița 16:40. Trenul parcurge o distanță de 33 km, pleacă din Oravița, aflată la o altitudine de 218,7 m și ajunge la Anina la o altitudine de 556,4 m, rampa maximă de pe traseu înregistrându-se între Lișava și Gârliște. De-a lungul traseului veți descoperi nu mai puțin de 14 tunele cu o lungime totală de 2,1 km și 10 viaducte cu înălțimi de peste 25 de metri. Călătoria durează aproximativ 2 ore și are 5 opriri: Brădișoru de Jos hc, Dobrei P. M, Lișava, Ciudanovița hc, Gârliște Hm. Biletele pot fi cumpărate ONLINE accesând site-ul www.cfrcalatori.ro, de la orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători, dar și de la automatele de bilete, în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =