Fotbaliştii rosso-neri pleacă după puncte la Metaloglobus

Eliminată din Cupă, echipa de fotbal CSM Reşiţa îşi poate concentra întreaga atenţie pe evoluţia din campionat, unde rosso-nerii au avut până acum un parcurs sinuos, cu victorii afară şi eşecuri surprinzătoare pe teren propriu. Pentru reşiţeni urmează un meci greu în capitală, pe terenul formaţiei Metaloglobus, care nu a cunoscut înfrângerea în actualul sezon.

Reşiţa joacă însă bine în deplasare, iar antrenorul Alexandru Pelici speră ca elevii săi să recupereze la Metaloglobus punctele pierdute acasă în runda anterioară. CSM Reşiţa se află deocamdată în partea inferioară a clasamentului, dar diferenţele de punctaj sunt mici, iar câteva rezultate bune pot propulsa formaţia reşiţeană în partea superioară a ierarhiei.

“Suntem la 2-1-2 ca linie de clasament, suntem vreo şase echipe care avem acelaşi număr de puncte puncte; începând de la locul 10 până la locul 15, unde suntem noi, toate echipele au 7 puncte. Campionatul se joacă şi fiecare punct contează. Din păcate, am pierdut puncte importante cu Slobozia. Asta e ceea ce ne doare, şi modul în care am pierdut acasă, dar şi faptul că nu reuşim să le facem o bucurie suporterilor noştri, care fac eforturi să fie alături de noi. Se caţără acolo, pe dealuri, ca să ne încurajeze, şi noi îi răsplătim cum îi răsplătim. Campionatul e lung, mai sunt multe puncte puse în joc, şi cred că oricine poate bate pe oricine. Regret că am ieşit din Cupă, dacă vă aduceţi aminte, eu am ajuns cu Sibiul din Liga a II-a până în finala Cupei în 2018, pot să spun că mereu am tratat competiţia cu seriozitate şi am încercat să merg cât mai departe. Dar cu Craiova atât am putut, ne rămâne să ne axăm pe campionat. Am făcut miercuri un efort considerabil, vom vedea cât de mult va conta acest lucru în meciul de la Metaloglobus. Cu siguranţă, efortul a fost mare, am jucat 120 de minute. Dar după acest joc ne rămâne o încredere, pentru că, deşi am fost eliminaţi, am ţinut piept Craiovei, o echipă care, din punctul meu de vedere, se va bate la promovare. Asta ne dă încredere că putem să jucăm de la egal la egal cu oricine. Mergem la Metaloglobus să recuperăm punctele pierdute acasă. De două ori am pierdut puncte acasă şi am reuşit să le recuperăm afară, să vedem dacă reuşim şi a treia oară. Metaloglobus este o echipă bună, care nu a pierdut în acest început de campionat, au un antrenor nou şi se vede un entuziasm la ei. În ultima etapă au obţinut o victorie importantă la Farul, deci pot să bată pe oricine. Jocul de sâmbătă este deschis oricărui rezultat”, a declarat Alexandru Pelici.

Partida Metaloglobus Bucureşti – CSM Reşiţa se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00. Înaintea jocului din etapa a 7-a, gazdele din capitală se află pe locul 4, cu 12 puncte în cont, în timp ce Reşiţa ocupă poziţia a 15-a, cu 7 puncte. Iată programul complet ale etapei:

9 octombrie:
ASU Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași

10 octombrie:
U Craiova 1948 SA – Rapid
Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda
Unirea Slobozia – Ripensia Timișoara
Metaloglobus București – CSM Reșița
Concordia Chiajna – CS Mioveni

11 octombrie:
Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanța
12 octombrie:
Turris Oltul Turnu Măgurele – Universitatea Cluj

Fotbal Comuna Recea stă în această rundă.

(Foto: Miruna Mihancea)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − eleven =